Cez víkend sa na Popradskom plese rozlúčia s turistickou sezónou

27.10.2011 Poprad

Poprad 27. októbra (TASR) - Milovníci vysokohorskej turistiky si môžu kompletnú sieť horských chodníkov vo Vysokých Tatrách vychutnávať už iba do konca októbra. Od utorka 1. novembra bude 37 značkovaných trás v slovenských veľhorách pre ochranu prírody i bezpečnosť návštevníkov pre verejnosť uzavretá. Sezónna uzávera chodníkov potrvá do 15. júna.
V sobotu 29. októbra sa v Horskom hoteli Popradské Pleso uskutoční spoločné zatvorenie horských chodníkov. Súčasťou rozlúčky s Vysokými Tatrami, ktorá sa začne o 09.00 h, bude prezentácia ľudových remesiel či ukážka práce horských vodcov a lavínových psov.
\"Návštevníci si budú môcť zmerať sily aj na lezeckej stene či vyskúšať prácu horského nosiča. Pre tých, ktorí už nebudú vládať, bude pripravené premietanie horských filmov s komentárom Pavla Barabáša a skúsených členov Horskej záchrannej služby,\" informoval riaditeľ hotela Juraj Kálmán a pokračoval: \"Samozrejme, že všetci sa dosýta najedia a aj čo-to popijú. Kotol na horský čaj je už pripravený a chystáme goralskú muzičku.\"
Prípadní záujemcovia o nocľah sa musia informovať priamo u organizátora na Popradskom plese. Rozlúčka s tohtoročnou letnou turistickou sezónou bude spojená s pietnou spomienkou na tých, ktorí v horách prišli o život. Omša na Symbolickom cintoríne pri Popradskom plese sa začne približne o 11.00 h.
 

Vyberte región

mark